Перший Онлайн День целіакії-2020

Підписатися на розсилку новин СЦ

Запрошуємо на перший Онлайн День целіакії-2020

11-05-2020
Перший Онлайн День целіакії-2020

Чи знаєте ви, що в травні кожного року усі країни святкують День целіакії – захворювання, пов'язаного з повним харчовим несприйняттям злакових?

Україна відзначає цей день вже 13й рік.

Для кого цей захід: для людей з непереносимістю та алергією до глютену і лактози, для батьків дітей з аутизмом, для людей з цукровим діабетом, для лікарів різніх спеціальностей, дієтологів, які працюють з такими пацієнтами та усіх, кому цікава тема безглютенової та безлактозної дієти.

Але саме цього року подія стає беспрецедентною, оскільки вперше буде проходити із безпосереднім долучення усіх без винятку бажаючих, не зважаючи на їх місце знаходження. Саме цього року ви можете дізнатися більше про питання глютенчутливих та пов'язаних з ними розладів здоров'я, не виходячи з дому та не встаючи з диванів! Генеральний партнер цьогорычного Дня целіакії в Україні - ThermoFisher Phadia (команія, яка займається розробкою та впровадженням референс технології в діагностику алергічних і аутоімунних захворювань, зокрема Целіакії).

І це стало можливим саме завдяки набридлому усім карантину, який об'єднав біля моніторів комп'ютерів різних людей усіх куточків нашої країни та зарубіжжя:

  • Целіакія, несприйняття злаків та молочного, порушення травлення, імунної та ендокринної систем – від провідних фахівців, які десятиріччями працюють саме в цій сфері!
  • Найкращі поради щодо вибору продуктів харчування та додаткові підходи в лікуванні розладів травлення, обміну речовин та психічної сфери!
  • Майстер-класи від виробників, смачні поради та рецепти, цікаві зустрічі та виступи.
  • І, обовязково – традиційні подарунки членам спілки.

Запрошуємо до нас! Буде цікаво та корисно.

Дата проведення: 23 травня (суббота)

Час: 10:00–17:00

Реєстрація обов'язкова

Участь безкоштовна!
 

Програма святкування Online дня целіакії

Програма святкування Дня целіакії

Увага! Онлайн семінари і лекції в рамках святкування Дня целіакії, які відбудуться 23.05.
 

  • Онлайн-семінар з випічки булок для бургера від виробника безглютенових сумішей "SunnyGoga" час проведення 15:00–15:40;
  • Лекція: "Целіакія і глютенова лактоза. Що нового?", Виступ-вікторина "Різні боки хрчової інтолерантності", спікер - Губська О.Ю., д.м.н., професор, віце-президент " Української Спілки Целіакії, президент Украинскої асоціації Функціональної медицини, засновниця "Школи здорового і щасливого життя Олени Губської".
  • Лекція "Лактазна недостатність: міфи і реальність", спікер Білусова О.Ю., д.м.н., професор, Завідуюча відділенням дитячої гастроентерології і нутріціології hmapo, керівник комітету спеціалізованої допомоги дітям Української академії педіатричних спеціальностей.
  • Лекція "Целіакія у пацієнтів з діабетом", спікер Костянтин Зуєв, к.мед.н., лікар-ендокрінолог вищої категорії медичного центру "Докос Медікал".
  • Лекція "Нутрітивна підтримка з застосуванням активованої гліциризинової кислоти для профілактики вірусних інфекцій в умовах пандемії Covid-19", спікер Осіпова Людмила Станіславівна, доцент, к.м.н., кафедри клінічної лабораторної імунології та алергології МНАПО ім. П.Л.Шупіка, завідуюча лабораторії клінічної імунології клінічної лікарні Феофанія ДУС, головний позаштатний спеціаліст з імунології медичного управління ДУС.
  • Презентація книги "Сладкая жизнь без сахара. Натуральные авторские и классические десерты", спікер - автор Гончарова-Шванченко М., засновник і викладач інноваційної школи для кондитерів , у якій вона розробляє різні десерти майбутнього без використання рафінованого білого сахару, глютену і тваринних жирів.
  • Доповіді "Якщо у тебе харчова алергія, чи є варіанти, коли тобі можна їсти заборонений продукт?", "Які продукти вважаються безпечними для людей з непереносимістю глютену", спікер - Наумова О.О., к.м.н., лікар-алерголог, член Європейської академії алергології та клінічної імунології, президент ВГО "Українська спілка целіакії".
  • Доповідь "Проект EatigOut. Якщо у Вас непереносимість, які питання ви повинні задати в ресторані або кафе?", спікер Яблунівська С., член робочої групи проекту EatigOut в AOECS.
  • Доповідь "Корекція вітамінного балансу у пацієнтів з непереносимістю глютену і лактози", спікер Сенюк Г. Бренд-менеджер ТМ VitaminiKa в Україні Компанія SANSTOL.
  • Лекція "Діагностика целіакії", спікер Єріна О. - медичний радник HVD Biotech.
  • Майстер-клас з мамою "Домашня випічка печива та рогаликів.", спікер Більчук Г. за підтримки ТМ Каскад Ms. Tally
Безглютенові суміші Ms.Tally