Логотип Спілки целіакії

Перший Онлайн День целіакії-2020

Підписатися на розсилку новин СЦ

Запрошуємо на перший Онлайн День целіакії-2020

11-05-2020
Перший Онлайн День целіакії-2020

Чи знаєте ви, що в травні кожного року усі країни святкують День целіакії – захворювання, пов'язаного з повним харчовим несприйняттям злакових?

Україна відзначає цей день вже 13й рік.

Для кого цей захід: для людей з непереносимістю та алергією до глютену і лактози, для батьків дітей з аутизмом, для людей з цукровим діабетом, для лікарів різніх спеціальностей, дієтологів, які працюють з такими пацієнтами та усіх, кому цікава тема безглютенової та безлактозної дієти.

Але саме цього року подія вперше пройшла з максимальною кількістю учасників, не зважаючи на їх місце знаходження. Ви можете дізнатися більше про питання глютенчутливих та пов'язаних з ними розладів здоров'я, не виходячи з дому та не встаючи з диванів! Генеральний партнер Дня целіакії 2020 в Україні - ThermoFisher Phadia (команія, яка займається розробкою та впровадженням референс технології в діагностику алергічних і аутоімунних захворювань, зокрема Целіакії).

Івент став можливим саме завдяки набридлому усім карантину, який об'єднав біля моніторів комп'ютерів різних людей усіх куточків нашої країни та зарубіжжя:

  • Целіакія, несприйняття злаків та молочного, порушення травлення, імунної та ендокринної систем – від провідних фахівців, які десятиріччями працюють саме в цій сфері!
  • Найкращі поради щодо вибору продуктів харчування та додаткові підходи в лікуванні розладів травлення, обміну речовин та психічної сфери!
  • Майстер-класи від виробників, смачні поради та рецепти, цікаві зустрічі та виступи.
  • І, обовязково – традиційні подарунки членам спілки.

Запрошуємо до нас! Буде цікаво та корисно.

Пропонуємо прослухати запис конференції
 

Програма святкування Online дня целіакії

Програма святкування Дня целіакії

Увага! Онлайн семінари і лекції в рамках святкування Дня целіакії, які відбулися 23.05.
 

  • Онлайн-семінар з випічки булок для бургера від виробника безглютенових сумішей "SunnyGoga" час проведення 15:00–15:40;
  • Лекція: "Целіакія і глютенова лактоза. Що нового?", Виступ-вікторина "Різні боки хрчової інтолерантності", спікер - Губська О.Ю., д.м.н., професор, віце-президент " Української Спілки Целіакії, президент Украинскої асоціації Функціональної медицини, засновниця "Школи здорового і щасливого життя Олени Губської".
  • Лекція "Лактазна недостатність: міфи і реальність", спікер Білусова О.Ю., д.м.н., професор, Завідуюча відділенням дитячої гастроентерології і нутріціології hmapo, керівник комітету спеціалізованої допомоги дітям Української академії педіатричних спеціальностей.
  • Лекція "Целіакія у пацієнтів з діабетом", спікер Костянтин Зуєв, к.мед.н., лікар-ендокрінолог вищої категорії медичного центру "Докос Медікал".
  • Лекція "Нутрітивна підтримка з застосуванням активованої гліциризинової кислоти для профілактики вірусних інфекцій в умовах пандемії Covid-19", спікер Осіпова Людмила Станіславівна, доцент, к.м.н., кафедри клінічної лабораторної імунології та алергології МНАПО ім. П.Л.Шупіка, завідуюча лабораторії клінічної імунології клінічної лікарні Феофанія ДУС, головний позаштатний спеціаліст з імунології медичного управління ДУС.
  • Презентація книги "Сладкая жизнь без сахара. Натуральные авторские и классические десерты", спікер - автор Гончарова-Шванченко М., засновник і викладач інноваційної школи для кондитерів , у якій вона розробляє різні десерти майбутнього без використання рафінованого білого сахару, глютену і тваринних жирів.
  • Доповіді "Якщо у тебе харчова алергія, чи є варіанти, коли тобі можна їсти заборонений продукт?", "Які продукти вважаються безпечними для людей з непереносимістю глютену", спікер - Наумова О.О., к.м.н., лікар-алерголог, член Європейської академії алергології та клінічної імунології, президент ВГО "Українська спілка целіакії".
  • Доповідь "Проект EatigOut. Якщо у Вас непереносимість, які питання ви повинні задати в ресторані або кафе?", спікер Яблунівська С., член робочої групи проекту EatigOut в AOECS.
  • Доповідь "Корекція вітамінного балансу у пацієнтів з непереносимістю глютену і лактози", спікер Сенюк Г. Бренд-менеджер ТМ VitaminiKa в Україні Компанія SANSTOL.
  • Лекція "Діагностика целіакії", спікер Єріна О. - медичний радник HVD Biotech.
  • Майстер-клас з мамою "Домашня випічка печива та рогаликів.", спікер Більчук Г. за підтримки ТМ Каскад Ms. Tally
Безглютенові суміші Ms.Tally
Вибір б/г солодощів на свята